Zwaar bosbrand seizoen in aantocht

  • Home
  • Zwaar bosbrand seizoen in aantocht

blushelikopter2Het zijn vooral de diensten die vanuit de lucht bosbranden bestrijden die een zeer zwaar bosbrandseizoen verwachten in de zomer van 2014. De lente is in heel Spanje extreem droog geweest.

De angst zit er goed in want complete bossen over het hele land, en dus ook op Ibiza en Formentera, hebben slechts een klein vonkje nodig om de boel in de fik te zetten. INAER gaat dit seizoen 76 vliegtuigen inzetten om bosbranden te bestrijden en meer dan 300 extra pseroneelsleden zoals onderhoudstechnici. De vliegtuigen staan paraat en zijn verdeeld over 66 bases in het land.

De luchtvloot bestaat uit 71 helikopters waaronder zijn er 10 Kamov Ka-32 toestellen met een water capaciteit van meer dan 4.500 liter.

De brandweer roept vooral toeristen op om dit komende zomerseizoen voorzichtigheid te betrachten met vuur. Het is bijvoorbeeld ten strengste verboden om een bbq zonder schoorsteen te gebruiken van 1 april tot 31 oktober. Wie dat toch doet en betrapt wordt, kan rekenen op een boete die kan oplopen tot 4.500 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *