Zorg Cala Comte ongegrond

  • Home
  • Zorg Cala Comte ongegrond

Cala ConteSAN JOSE – Grote luxe resorts en vijf sterren hotels op Cala Comte en Cala Bassa zouden er gebouwd worden volgens berichten in Engelse krant. Twee miljardairs hebben er flink wat grond gekocht.

Maar het blijkt allemaal een storm in een glas water volgens de Consell. De aankoop van 144 hectare grond in Cala Bassa en Playa Comte door twee Britse miljonair leidde tot ophef op Facebook en, geheel volgens de tradities op het eiland, er werd een petitie aangemaakt.

Reden voor de burgervader van San Jose, waaronder beide gebieden vallen, Josep Marí Ribas, om te reageren. Volgens de burgemeester kan er mag er niet gebouwd worden in het gebied.

“Gelukkig zijn bijna 30 jaar geleden de gebieden Cala Bassa en Platges de Comte onderhevig aan stedelijke en milieu-regelgeving die transformatie belemmeren. De verkoop van onroerend goed en land betekent niet dat we daarvoor het bestemmingsplan veranderen “, zei de burgemeester, die zei dat het goed is dat mensen zich zorgen maken, maar dat de paniek op Facebook wellicht wat overdreven was zonder kennis van zaken te hebben.

Zoals gepubliceerd door The Sunday Times, en de officiële website van de ondernemers, David en Simon Reuben, die te boek staan als de op één na rijkste Britten, is het land voor 35 miljoen euro gekocht. De aankoop omvat het restaurant bar Sunset Ashram Comte. De Britse publicatie beweerde dat de magnaten bouwvergunningen wilden aanvragen om luxe faciliteiten te ontwikkelen aan zee.

De burgemeester zei dat dit “onmogelijk”, was. Het gebied is een beschermd plattelandsgebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *