Zondag topdrukte luchthaven

  • Home
  • Zondag topdrukte luchthaven

toeristen-luchthavenIBIZA – De luchthaven van Ibiza ziet haar eerste drukke weekend tegemoet. Vooral zondag gaat het een bijzonder drukke dag worden op het vliegveld.

De luchthaven verwacht tot zondag meer dan 91.600 passagiers op 625 vluchten te verwerken. Oorzaak van de drukte is het samenvallen van de dag van de arbeid (1 mei) met de meivakantie. De beheerder van de Spaanse Luchthavens en Luchtvaart (AENA) meldde donderdag dat de luchtvaartmaatschappijen 121 bewegingen (aankomst en vertrek) gepland hebben voor Es Codolar. Op deze vluchten tellen ze 17.661 reiziger in totaal.

Alleen al vandaag, 1 mei, verwacht de terminal 155 vliegtuigen en 22.981 passagiers, terwijl morgen 177 vluchten gaan zorgen voor een doorstroom van 26.829 passagiers. En dan ten slotte zondag: dan verwacht AENA 172 vluchten met 24.178 passagiers te verwerken op de luchthaven.

Maar ook op de andere eilanden van de Balearen is het druk want op Menorca worden in vier dagen 38.944 passagiers verwacht en op de luchthaven van Mallorca, Son Sant Joan worden 2.411 vliegtuigen verwacht; goed voor 399.010.

Nieuwe lijnen met Frankrijk
Dit weekend worden twee nieuwe routes in werking gesteld naar Ibiza: van de Franse steden Lyon en Brest. Later volgen nog aansluitingen met de steden Bordeaux, Marseille, Nice, Nantes, Perpignan, Toulouse en Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Paris-Orly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *