Zenderwijzigingen satelliet februari 2014

  • Home
  • Zenderwijzigingen satelliet februari 2014

ibizatelliteZoals veel kijkers op Ibiza al hebben ondervonden verdwijnen er met grote regelmaat kanalen weg, de oorzaak hiervan is dat of de codering is veranderd of het kanaal is naar een andere satelliet verhuisd. Canal Digitaal maakt momenteel gebruik van 2 Satellieten tw de Astra 1 (op 19 graden oost ) en de Astra 3 (op 23,5 graden oost)

Om deze kanalen (weer) te kunnen ontvangen is er een HD receiver nodig en een duo LNB om beide Satellieten te kunnen ontvangen (en eventueel een aanpassing van het Canal Digitaal abonnement)

Een veel gestelde vraag is moet ik dan ook een HD (High Definition) TV hebben? Nee je zou eventueel een HD receiver kunnen aansluiten op een oude zwart / wit TV mits deze over een SCART aansluiting beschikt. De receiver is eigenlijk een TV maar dan zonder beeldscherm.

Nieuwe TV modellen hebben vaak al de mogelijkheid om behalve TV / kabel kanalen ook Satelliet kanalen te ontvangen, als de TV ook nog beschikt over een slot voor een CI module kan de Canal Digitaal kaart direct in de TV gestoken worden om gecodeerde kanalen te bekijken. De kabel die vanaf de schotel komt en normaal gesproken aan de satelliet receiver werd gekoppeld moet in dit geval op de TV worden aangesloten.

Voor de maand februari staan er tot nu toe 3 kanaal wijzigingen op de kalender;

4 februari iConcerts, 25 februari BRAVA HD en op 28 februari Discovery SD vanaf deze data zullen de 3 zenders niet meer op de oude kanalen te ontvangen zijn. Voor vragen mag je altijd contact opnemen via info@ibizatellite.pw

Ibizatellite is sinds 1 oktober de enige officiële Canal Digitaal dealer op Ibiza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *