Ze zien sterretjes

  • Home
  • Ze zien sterretjes

fiesta-palm-beachIBIZA – De kwaliteit van hotels en resorts wordt wereldwijd afgemeten aan de hoeveelheid sterren die er op de gevel prijken. Vijf is het maximaal haalbare en op Ibiza zijn ze geil op sterren, want sterren = geld.

Voor het seizoen van 2015 staan er weer een aantal hotels in de planning die met sterren gaan pronken. We waren twee weken geleden bij de leegverkoop van het Fiesta Palm Beach Hotel aan het einde van Playa den Bossa. De leegverkoop was nodig omdat de godfather van Ibiza, Matutes, het hotel heeft verpacht aan de machtige en straks zelfs heersende Palladium groep die resideert in de Spaanse hoofdstad. Zij runnen ook het Ibiza Hardrock Hotel en de populairste beachclub ter wereld, Ushuaïa. Ook hier zijn het de sterren die tellen. Het Fiesta Palm Beach Hotel zal leeg geslagen worden, net zoals dat gebeurde met club Don Toni, wat later Ibiza Hardrock Hotel zou worden. Alleen het casco zal blijven staan, waarna het geheel verbouwd zal gaan worden tot een 5 sterren resort met de alles zeggende naam Grand Palladium White Island Resort en Spa. Reisorganisator Thomson maakt nu al reclame online voor 2015 boekingen.

Een ander hotel wat op de schop gaat deze winter is het bekende Hotel Galeon in de rustige haven van San Miguel. Iberostar gaat het spul runnen in de komende zomer, maar niet eerder voordat er vier sterren op de gevel gaan pronken. De naam zal veranderen in Hotel Olé Galeón. Club Stella Maris in San Antonio is gekocht door een Nederlands investeringsbedrijf die van plan zijn om het geheel dusdanig te verbouwen zodat het uiteindelijk vier sterren op de gevel mag plakken. Het Insotel Club Tarida Beach zal worden opgewaardeerd naar vier sterren en dan moet het ook een andere naam krijgen. De eigenaar heeft bedacht dat het in 2015 ??als The Sensatori Resort Ibiza gedoopt zal worden.

Grupotel heeft het plan om het Ibiza Beach Resort en Club Oasis in Portinaxt te upgraden naar 4 sterren en ook Hotel Hawaii moet er aan geloven want daar zullen de prijzen worden aangepast naar die bij vier sterren aansluiten. Een soortgelijk project zal bij Club Calimera Delfin Playa worden uitgevoerd, gelegen aan de kust van San Jose kust. We gaan nog even door, want de nieuwe Amerikaanse eigenaars van het Hotel Vista Bahía in Portinax zal het hotel in een 4-sterren complex veranderen.

Na aanvang van de belangrijke verbeteringen aan de haven en jachthaven van Ibiza stad, zoals de realisatie van meer ligplaatsen en faciliteiten voor megajachten (langer dan 60 meter), hebben verschillende projectontwikkelaars plannen ingediend voor de realisatie van vijf sterren hotels in de omgeving.

Door de aankoop van hotels door grote investeerders slippen deze door de vingers van de families op het eiland. Families die het eiland hebben gemaakt tot wat het nu is, maar wat uiteindelijk verwordt tot een eiland waar de sterren tellen en waar de toerist uit het hogere segment in hoog tempo toeneemt.

Tot slot nog ééntje die er bij veel lokale bewoners van de stad Ibiza hard inhakt, de realisatie van een hotel op de plek van de Cinema Serra in Ibiza-stad. Een gerucht wat steeds hardnekkiger wordt. De Luxemburgse investeringsmaatschappij kocht het pand en ruikt geld, want sterren = geld. En dat is nou precies waar het ooit zo fijne Ibiza aan verslaafd is geraakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *