Woensdag uithuiszetting werkloos gezin San Antonio

  • Home
  • Woensdag uithuiszetting werkloos gezin San Antonio

uithuiszettingAanstaande woensdag zal op last van de rechter een gezin met drie kinderen ontruimd worden omdat het wordt opgeëist door de bank. Eén en ander zal plaats gaan vinden in San Antonio.

Juan Miguel, zijn vrouw en hun twee kinderen woonden in een appartement van 60 vierkante meter wat in eigendom was, maar toen hun derde kindje op komst was besloten ze om te gaan verhuizen. Het appartement werd verkocht en om een ander huis te kopen werd er een hypotheek afgesloten bij de BBVA bank van 60.000 euro.
Aan het begin van de crisis in 2007 merkte Juan al dat de handel verslapte. Hij is als zelfstandig ondernemer werkzaam in de bouw.

Toen ik het huis kocht in 2004 werd de waarde geschat op iets meer dan 200.000 euro. Omdat er niet zoveel werk meer was als eert, verzocht ik de bank om een verhoging van de hypotheek tot 300.000 euro. Ik moest toen 600 euro per maand betalen.In 2008 was er zat werk in de bouw, dus dat was geen probleem. Een jaar later echter stortte de bouw volledig in en was er geen werk meer. Ook zijn vrouw, die werkzaam was in de horeca, kwam zonder werk te zitten en het maandelijkse hyptheekbedrag lag inmiddels op 1.000 euro per maand. Juan besloot om met zijn gezin en zijn ouders naar Sevilla te verhuizen om daar aan het werk te gaan en zodoende aan zijn hypotheek verplichtingen te kunnen blijven voldoen. De zoektocht naar werk in Sevilla liep echter op niets uit en het stel kwam terug naar Ibiza. Inmiddels is de achterstand en de daarbij behorende invoerderingskosten zo hoog, dat hij niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

De bank is voornemens om het gezin aanstaande woensdag op straat te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *