Winter toerisme op Ibiza

  • Home
  • Winter toerisme op Ibiza

imersoOplettende lezers die zelf op Ibiza wonen, hebben ongetwijfeld gemerkt dat het deze winter ietsje drukker is op het eiland dan andere jaren. Dit komt niet in de laatste plaats door initiatieven van diverse clubs om ook in de wintermaanden in de weekenden voor entertainment te zorgen, maar er is meer…

Traditiegetrouw openen diverse hotels deze maand hun deuren voor gepensioneerde Spanjaarden die vanaf het vaste land tegen een sterk gereduceerde prijs het eiland bezoeken in de hoop te kunnen genieten van een paar dagen zon. De oudjes betalen minder dan 300 euro voor 10 dagen vol pension in een 3 sterren hotel, met inbegrip van alle transfers en de vlucht. Toch blijkt nu in de praktijk dat ook onder de bejaarde Spanjaarden de crisis hard toeslaat want vorig jaar werden er nog 12 hotels bereid gevonden om open te gaan, dit jaar is dat aantal gereduceerd tot slechts 9 stuks.

Vier hotels in San Antonio doen mee aan de actie en vier in Es Canar. In Santa Eularia is er één hotel wat speciaal open gaat voor de bejaarde Spanjaarden deze winter.

Het exacte aantal senioren wat deel zal nemen is nog niet bekend, er werd in eerste instantie gemeld dat er 50.000 bednachten beschikbaar waren tot 13 mei vanuit de subsidiepot. Roberto Hortensius, voorzitter van de Hoteliers Association, legde uit dat hij had gesproken met het beheer van een aantal hotels die betrokken zijn bij de regeling en zij hadden voorspeld dat ze qua capaciteit op het randje vol zaten. Iets wat overigens noodzakelijk is voor de hotels, omdat ze allemaal werken tegen een bijzonder laag marge en de winst pas overblijft als ze vol zijn geboekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *