Winkels gesloten

  • Home
  • Winkels gesloten

inmaculada-concepciónIBIZA – Er zijn twee katholieke feestdagen op komst waardoor de meeste winkels op die twee dagen gesloten zullen zijn. Inmaculada Concepción op 8 december en twee dagen eerder is het de dag van de constitutie (6 december).

Donderdag 6 december is het weer eens feest voor de Spanjaarden en zo ook voor de inwoners van Ibiza. De dag van de grondwet (Spaans: Día de la constitución) is een Spaanse feestdag op 6 december, die het goedkeuren van de Spaanse grondwet op 6 december 1978 herdenkt. Op die dag werd de huidige, post-Franquistische grondwet per referendum met een grote meerderheid aangenomen. Op deze feestdag worden er in het hele land verschillende ceremonies en activiteiten georganiseerd, die allen in het teken staan van deze grondwet. Dit betekent dat op Ibiza alle winkels en overheid instellingen gesloten zijn en benzinepompen, artsen en ziekenhuizen zondagsdiensten draaien.

Op 8 december 2014 wordt in Spanje La Inmaculada Concepción gevierd, oftewel de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Dit is precies negen maanden voor de geboorte van Maria. La Inmaculada Concepción is een gebeurtenis uit de Katholieke Kerk. Er wordt gevierd dat Maria is ontvangen, negen maanden voor haar geboorte op 9 september. Maria is de moeder van Jezus. Dit is dus voor de katholieken best een belangrijke feestdag, want zonder deze gebeurtenis zou Jezus nooit worden verwerkt. Maria is namelijk uitgekozen om Jezus te krijgen. Veel vrouwen in Spanje zijn vernoemd naar deze gebeurtenis met de naam Inma. “Inma” is afgeleid van “Inmaculada”.

Deze feestdag wordt elk jaar op 8 december gevierd. Dit jaar valt dat op een maandag waardoor veel Spanjaarden van een extra lang weekend genieten. Omdat op zaterdag 6 december ook bijna alles gesloten is dien je dus wel op vrijdag 5 december rekening te houden met een enorme drukte in de supermarkten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *