15 C
Ibiza Town

Wijzigingen huurwet

Moet lezen

Unesco en Ibiza

Ses Salinas

Verandering van weer

Ibiza in de groei

Aanpassing huurwetDe huurwet zal worden aangepast als het aan de huidige regering ligt.

Tot nu toe waren de contracten voor vijf jaar en daarna nog eens drie jaar stilzwijgend verlengd. De regering wil deze periodes omlaag brengen tot drie jaar en één jaar. Spanje heeft altijd een zwakke huurmarkt gehad omdat er een enorme voorkeur is een eigen huis te bezitten. Maarliefst 83% bezit een eigen woning. De huurmarkt is uitgegroeid tot een landelijk chronisch probleem, mede door de vastgoedzeepbel van de afgelopen 10 jaar. De financiële crisis en stijgende werkloosheid zijn de oorzaak dat veel jongeren gedwongen op zoek moeten naar een huurwoning in plaats van een koopwoning.
In de nieuwe huurwet zal worden opgenomen dat een verhuurder op ieder moment de huur op kan zeggen, ongeacht de duur op de huurovereenkomst en huurders kunnen straks van het contract af als ze één maand opzegtermijn in acht nemen.

Hier op Ibiza ligt het probleem iets anders want veel eigenaren geven er de voorkeur aan om in de zomermaanden te verhuren aan mensen die op het eiland komen werken of aan toeristen, waardoor er minder problemen zijn met huurders. Voor zij die op lange termijn verhuren is het vaak lastig huurders uit hun eigendom te krijgen, zelfs als de huur niet meer wordt betaald.

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!