Wietplantage in bar Santa Eularia ontdekt

  • Home
  • Wietplantage in bar Santa Eularia ontdekt

plantageIn een pand waar voorheen een bar was gevestigd in Santa Eularia is een wietplantage ontdekt waar 93 planten werden gekweekt in verschillende kamers, zo maakte de politie bekend.

De manager van de bar in Santa Eulalia is aangehouden nadat de politie de 93 marihuana planten ontdekte. De man vertelde dat hij de ruimte had verhuurd aan een ander. Deze persoon is ook aangehouden door de politie. De arrestaties vonden afgelopen zaterdag plaats. De politie kwam de zaak op het spoor omdat er flyers waren uitgedeeld dat er in de locatie een feestje plaats zou gaan vinden. Toen de politie daarover polshoogte ging nemen, werd de plantage ontdekt. Er werden 33 potten aangetroffen, alsmede speciale warmte lampen, klokken en andere apparatuur. Naast de planten werd er ook nog 25 gram geknipte marihuana aangetroffen. Op de eerste verdieping van het pand vond de politie nog een ruimte waar 60 potten met planten stonden.

Naar aanleiding van de bevindingen, werd de beheerder (afkomstig uit uit Ecuador) ondervraagd die meteen vertelde dat de planten niet van hem waren maar van de huurder van het pand. Deze zou hem geld hebben gegeven in ruil voor de gelegenheid er planten te laten groeien. Volgens hem werd er 2.000 euro voor de benedenverdieping betaald en 3.000 euro voor de eerste verdieping.

Beide mannen zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor hun daden.

wietplantage-eularia
Het pand waarin de plantage gevestigd was. (foto: Diario de Ibiza)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *