Werkloosheid op Ibiza blijft dalen

  • Home
  • Werkloosheid op Ibiza blijft dalen

werklozenOp Ibiza en Formentera stonden in mei van dit jaar 936 minder werklozen geregistreerd dan in dezelfde maand van 2012, een daling van 10,59 procent. Dit maakte het Spaans Bureau voor de Statistiek bekend.

Hiermee komt de werkloosheid onder het cijfer van 2009, het jaar na het begin van de economische crisis. Zowel op Ibiza als op Formentera werden minder werkzoekenden genoteerd. Op ibiza stonden 879 mensen minder op de lijst die op zoek waren naar een baan, goed voor een daling van 10,4 procent. Op Formentera trekken 57 mensen minder van de bijstand en dat is een daling van 16,4 procent.

De dienstensector leidt opnieuw de vermindering van de werkloosheid, met 514 minder in totaal op het eiland Ibiza, de meeste uit de horeca (-243). De bouw is ook fors gedaald, met 289 werknemers minder dan een jaar geleden, wat kan worden verklaard door zowel de overdracht naar de dienstensector (degene die banen creëert) en voor de uitzetting van de arbeidsmarkt van deze werknemers, die voor een groot deel zijn teruggekeerd naar hun land van herkomst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *