Werkloosheid daalt op Ibiza

  • Home
  • Werkloosheid daalt op Ibiza

De Minister van Arbeid, Handel en Industrie, lago Negueruela, presenteerde vandaag de laatste cijfers over de werkloosheid en de economie in de Balearen. Uit de laatste data blijkt dat de werkloosheid in maart op de Spaanse eilandengroep met 7,8% is gedaald ten opzichte van maart 2017. Een positieve uitkomst, aangezien dit het zesde achtereenvolgende jaar is dat het aantal werklozen op de Balearen vermindert.

Hoewel de werkloosheid op alle eilanden is gedaald, zien we de sterkste daling op Formentera. Hier zijn 8,4% minder mannen en vrouwen op zoek naar een baan.

Op Ibiza zijn er 7,3% minder werklozen dan deze tijd vorig jaar. In totaal zitten er hier 6,995 mensen op het Spaanse eiland zonder werk.

Volgens Negueruela is er ook een flinke afname van de langdurige werkloosheid in het afgelopen jaar; namelijk een daling van 17%.

Bovendien bevestigt de minister dat de kwaliteit van de arbeidscontracten erg is verbeterd. “De nieuwe aanwerving is meestal van kwaliteit: 7 van elke 10 banen zijn onbepaald,” voegde hij tijdens zijn presentatie vandaag toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *