Werkgevers luiden noodklok

  • Home
  • Werkgevers luiden noodklok

IbizaIBIZA – Werkgevers op Ibiza luiden de noodklok over de beschikbare woonruimte voor hun personeel. Het gebrek daaraan is op Ibiza het grootste van de hele Balearen.

De werkgevers maken zich hele grote zorgen over de mogelijkheid tot huisvesting van hun personeel op Ibiza. De druk is vele malen groter dan bijvoorbeeld op Mallorca het geval is. Omdat het eiland een stuk kleiner is en het toerisme gigantisch aantrekt dit jaar is huisvesting van werknemers een bijna onmogelijke opgave. Er is een gigantisch tekort aan woningen voor mensen die op het eiland willen werken. En de woningen die beschikbaar zijn, kosten zoveel per maand dat het voor een eenvoudige kracht niet te betalen is.

Luis Martin, voorzitter van de vereniging van werknemers, ziet als enige oplossing de bouw van sociale woningen en aanpassing van de wetten. Volgens hem stagneert de groei van het toerisme dit jaar al omdat er niet voldoende personeel beschikbaar is om de toeristen te bedienen. Daarnaast verwacht Martin ook dit jaar al problemen in de publieke sector omdat ook verpleegkundigen, personeel bij justitie, ambtenaren en andere publieke functies niet bekleed worden omdat huisvesting op het eiland te duur is. Bij een gewone baan moeten mensen soms 2/3 van hun inkomen besteden aan huisvesting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *