Wereldrecord ham snijden in Spaanse (duh) handen

  • Home
  • Wereldrecord ham snijden in Spaanse (duh) handen

jamon-snijdenIeder zichzelf respecterend restaurant in Spanje laat de jamon serrano zelf ter plaatse snijden door een “cortadore”. En nu is daar zelfs een wereldrecord in.

De cortadores onder elkaar houden regelmatig wedstrijden wie het beste en dunste plakje ham kan snijden en wie er het snelste in is. Een strenge maar vakkundige jury ziet er op toe dat alles volgens de regels geschiedt. Maar het wereldrecord wat is gevestigd betreft niet het mooiste plakje of de grootste snelheid waarmee gesneden wordt.

Noé Bonillo uit Valencia sneed 33 uur achter elkaar plakjes ham en brak daarmee het record wat eerst op naam stond van ene Fran Alonso. Die hield het op Tenerife 24 uur en 54 minuten vol om plakjes te snijden. Bonillo brak het record niet toevallig want sinds het begin van de zomer was hij al regelmatig aan het oefenen in de winkel voor Spaanse delicatessen in Parijs, waar hij werkt. Hij had er vaak trainingssessies van soms bijna 30 uur. De recordhouder is zowel links- als rechtshandig en kan daarom mooi afwisselen als hij moe wordt. Hij begon op maandag om 9.13 uur aan zijn recordpoging en hield het snijden vol tot dinsdag 18.13 uur. Hij sneed 30 hammen kaal en haalde daar ruim 92, 5 kilo ham vanaf.

De gesneden ham zal gedoneerd worden aan de Benedictijnse nonnen van de Sacré Coeur in het Parijse Montmartre. Zij zullen de ham gaan uitdelen met de kerst, zodat ook arme mensen eens van deze Spaanse delicatesse kunnen genieten.

Noé aan het werk zien kan hier:

[embedplusvideo height=”360″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1fWRrzL” standard=”http://www.youtube.com/v/vmZu__183dg?fs=1″ vars=”ytid=vmZu__183dg&width=640&height=360&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2784″ /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *