Weerstand tegen verkeersplan

  • Home
  • Weerstand tegen verkeersplan

verkeersplan ibizaIBIZA – Ondernemers en bewoners van de Avenida Santa Eularia zijn niet blij met de plannen van de gemeente om het verkeer op een andere manier door de stad te sturen.

Vanaf 2016 wordt de verkeerssituatie aangepast als onderdeel van een groter verkeersplan waarbij ook de Vara de Rey een voetgangersgebied zal gaan worden. In het plan is veel eenrichtingsverkeer voorzien om de in- en uitstroom van de stad Ibiza te verbeteren. Vooral de ondernemers verwachten veel problemen met de aan- en afvoer van goederen door het nieuwe plan. De bewoners verwachten door het nieuwe plan geen parkeerplek meer te kunnen vinden in de omgeving van hun woning.

De wethouder Mobiliteit, Juanjo Venkel, legde uit dat bij één uitgang van de stad 200 extra parkeerplaatsen gerealiseerd zullen worden zodat bezoekers verleid zullen worden om daar hun voertuig te parkeren als ze de stad willen bezoeken waardoor er in de stad zelf voldoende plek blijft voor de bewoners om te parkeren. Bovendien is er bij de rotonde met de honden een nieuwe ondergrondse parkeergarage gepland door de Balearen Port Authority (APB). Maar de komst van deze extra parkeergelegenheid laat voorlopig nog wel even op zich wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *