Weer week #48

zon-wolkjeIBIZA – Ook deze week blijft Ibiza gegarandeerd van een stabiele temperatuur. De herfst heeft tot nog toe weinig kou gebracht naar het eiland en die trend zet zich in elk geval deze week nog voort. 

De hele week kunnen we temperaturen verwachten van ongeveer 21 graden overdag en de nachten blijven zeer aangenaam met temperaturen tussen de 12 en 15 graden. Er is wel veel bewolking waar woensdagmiddag mogelijk een spetter regen uit kan vallen. Vandaag is eigenlijk de lekkerste dag van de week want dan stijgt het kwik naar een aangename 21 graden en lokaal wordt het zelfs mogelijk 23 graden met heel veel zon.

Ook op langere termijn, gezien over 14 dagen, verwachten we eigenlijk hetzelfde weerbeeld. Weinig tot geen wind, geen neerslag en nu en dan laat de aangename winterzon zich zien waardoor het goed toeven is op de terrassen op het eiland, die zoals je kunt verwachten met zulk weer goed bezet zijn.

Inmiddels hebben we nog iets meer dan 9,5 uur daglicht per etmaal, wat betekent dat we al aardig richting de kortste dag van het jaar gaan. Dat is op 21 december als we 9 uur en 17 minuten daglicht hebben (ten opzichte van 9 uur en 40 minuten nu). Na die dag worden de dagen weer langer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *