Weer week #43

zon-wolkjeIBIZA – De zomer op Ibiza laat zich dit jaar niet uit het veld slaan. Als we nog even doorzetten dan gaan we over van de zomer in de winter en slaan we de herfst van 2014 gewoon over. Alleen woensdag is er een klein dipje.

De maandag start met een strakblauwe hemel en temperaturen die gemiddeld de hoogste waarde bereiken van 27 graden, lokaal zelfs 29. De dinsdag verloopt identiek, al wordt het 1 graad kouder (of minder warm). De woensdag doet de herfst een kleine aanval en zal er veel bewolking zijn. Als de straffe wind wat roet in het eten gooit en een kleine depressie over het eiland blaast, dan valt er mogelijk een spetter regen zelfs. De temperatuur koelt dan af naar 23 graden.

Donderdagochtend verdwijnt het restant van de depressie, de wind en de bewolking en in de loop van de middag bereiken we alweer waarden die je naar het strand doen verlangen; 26 graden. En als we dan het weekend ingaan met een spetterende zon en dezelfde temperatuur dan mogen we toch weer niet klagen op het eiland, waar dan de kalender inmiddels ook alweer op 24 oktober staat. Nog verder is het moeilijker voorspellen maar de rekenmodellen laten zien dat de dagtemperaturen iets gaan zakken, maar het blijft voorlopig wel rustig in de atmosfeer boven Ibiza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *