16.2 C
Ibiza Town

Weer staking in het onderwijs

Moet lezen

staking-lerarenUit protest tegen een omstreden onderwijshervorming zijn in Spanje professoren, leerkrachten, kleuterleiders en studenten gisteren wéér in staking gegaan. De vakbonden hadden de hele onderwijssector opgeroepen tot een staking van 24 uur. De cijfers over het aantal deelnemers liggen ver uit elkaar.

De vakbonden deelden mee dat aan de universiteiten 90 procent van de betrokkenen gevolg hebben gegeven aan de oproep, aan de staatsscholen 83 procent en aan de privé-scholen 35 procent. De regering becijferde het aantal deelnemers op slechts 21 procent. De staking is mislukt, aldus staatssecretaris voor Onderwijs Montserrat Gomendio.

Meer godsdienst, minder leerkrachten, minder loon. De onderwijshervorming van de conservatieve regering onder premier Mariano Rajoy stootte bij de scholen, hogescholen en universiteiten van het land op een praktisch unanieme afwijzing. De kritiek is onder andere gericht tegen de opwaardering van het vak godsdienst, de vermindering van het aantal leerkrachten en de verlaging van de lonen van professoren en leerkrachten. Bovendien verliezen duizenden studenten hun studiebeurs en worden de studiebijdragen verhoogd.

Op facebook zijn inmiddels discussies gaande van Nederlanders die overwegen om zelf onderwijs op te gaan zetten op Ibiza. De leerlingen lopen door de stakingen gigantische achterstanden op.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel