Weer meer toeristen

  • Home
  • Weer meer toeristen

toeristen-strand-bora-boraIBIZA – De Balearen hebben 6.526.218 internationale toeristen ontvangen tussen januari en juli, wat neerkomt op een stijging van 3,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Met dit aantal staan de Balearen op de derde plek in Spanje en ontvangen ze 17,2% van alle toeristen die vanuit het buitenland naar Spanje reizen. Alleen Catalonië en de Canarische Eilanden ontvangen nog meer toeristen. In juli bereikte het aantal buitenlandse toeristen wat naar de Balearen kwam het aantal van 2.130.467, een stijging van 3,1% en dat was 24,3% van allen die Spanje bezochten, zo blijkt uit de enquête van de Frontier Tourist Movement ( Frontur) die zojuist werd gepubliceerd door het ministerie van Industrie, Energie en Toerisme.

In de afgelopen maand steeg het aantal reizigers dat naar de eilanden kwam vanuit Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en België, maar opvallend genoeg laten de Duitsers het meer en meer afweten. Spanje ontving in juli een totaal van 37 9 miljoen buitenlandse toeristen, wat neerkomt op een stijging van 4,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Ook dit jaar worden er weer records gebroken want in de maand juli kwamen er 8,8 miljoen toeristen naar het schiereiland, de beste juli maan ooit in de geschiedenis; goed voor een groei van 6,3%.

De Engelsen staan nog altijd aan kop met in de eerste zeven maanden 8,7 miljoen toeristen, 3,5% meer; gevolgd door Frankrijk met 6 miljoen, een stijging van 7,8%, en dan de Duitsers met 5,8 miljoen, een stijging van 1,3%. Deze drie landen zijn goed voor 54,5% van alle toeristen. Op de vierde plek staan de Scandinavische landen met 2,9 miljoen, ondanks het feit dat er 4,6% minder mensen uit deze regio kwamen. Dan op de vijfde plek toeristen uit Italië, met 2 miljoen (+ 7,3%); en Nederland, met 1,6 miljoen (+ 4,1%). De grootste stijging toeristen komt uit een onverwachte hoek: de Verenigde Staten; 21,3% en 893.359 toeristen.

Ook opvallend is de opkomst van de toeristen uit Zuid-Korea, China en Japan. In de eerste zeven maanden steeg hun aantal met 40,9%.

Catalonië voert de ranglijst aan qua bestemmingen, met 9,7 miljoen toeristen . een stijging van 5,5%, gevolgd door de Canarische eilanden met 6,5 miljoen; een groei van 0,9%, de Balearen, met 6,5 miljoen toeristen (+ 3,9%); Andalusië, met 5,1 miljoen (7,1%); Valencia, met 3,6 miljoen (4%); en Madrid, met 2,9 miljoen (10,7%).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *