Weer fraude in Spanje

  • Home
  • Weer fraude in Spanje

fraude-spanjeSEVILLA – In Spanje is opnieuw een netwerk ontdekt van politici en ambtenaren die zich schuldig maken aan corruptie. Er zijn gisteren ongeveer dertig mensen aangehouden.

De Spaanse politie doorzocht gisteren de hele dag een kantoor van de provincie Sevilla. De verdachten zouden hun posities hebben misbruikt om zo aanbestedingen van bedrijven erdoor te krijgen. Het zou gaan om de aanleg van parken en groenvoorzieningen. Onder de gearresteerden zijn veel medewerkers van de stad Sevilla. De politie zou de verdachten al langer in de gaten hebben gehouden en hun telefoons hebben afgetapt. Eind oktober werden al eens 51 mensen opgepakt in verschillende regio’s in Spanje in verband met een ander corruptienetwerk. Daarbij zouden politici, ambtenaren en zelfs burgemeesters prijsafspraken hebben gemaakt met bedrijven.

In Spanje komen de laatste tijd steeds meer corruptieschandalen aan het licht. De Spanjaarden beginnen zich ongerust te maken.De corruptie lijkt overal op te duiken in Spanje. In het dorp Valdemoro bij Madrid werd de burgemeester vorige week gearresteerd. Hij was een van de 51 verdachten die werden aangehouden in het kader van de grootschalige Operatie Púnica, opgezet door justitie in samenwerking met de Spaanse fiscus. In totaal zouden de aangehouden personen 250 miljoen euro overheidsgeld in eigen zak hebben gestoken.

In totaal werkt de Spaanse justitie aan ongeveer 1.700 corruptiezaken en zijn al meer dan 500 politici aangeklaagd. De Spanjaarden zijn bang dat al die omvangrijke corruptie grote schade toebrengt aan hun land. Bij veel van de zaken zijn politici betrokken van de conservatieve regeringspartij Partido Popular van premier Rajoy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *