Waterreserves laagste in 10 jaar

  • Home
  • Waterreserves laagste in 10 jaar

droogteIBIZA – De waterreserves zijn in 10 jaar tijd nog nooit zo laag geweest. De reserves in de maand augustus daalden tot 32 procent. Alleen eind 1990 was het niveau van de waterhoudende lagen zo laag.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De minister van Leefmilieu, Landbouw en Visserij, Vicenç Vidal, en de directeur-generaal van water Resources, Joana Garau, lieten vandaag middels een persconferentie de huidige stand van zaken weten over de waterreserves op het eiland Ibiza in de maand augustus. En die zijn verontrustend, zo blijkt.

Vorige maand stond het gemiddelde reserve op de Balearen nog op 41% en dat is 3% minder dan in juli. En dit terwijl het aantal gemeenten dat in de hoogste staat van paraatheid is gebracht vanwege de droogte is gestegen van 15% naar 40%.

Ondanks de situatie laten Vidal en Garau weten dat er nog geen dwingende maatregelen komen om de consumptie te beperken. Goed management tegen overmatige consumptie zal voorlopig moeten volstaan.

Van de 67 gemeenten op de eilanden, noodden 27 stuks de noodklok vanaf 10 juli. De meeste gemeenten overigens op het grootste eiland van de provincie, Mallorca.
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *