15 C
Ibiza Town

Waterreserves historisch laag

Moet lezen

Ibiza in de groei

Verandering van weer

Ses Salinas

Unesco en Ibiza

waterlagenIBIZA – De water reserves van Ibiza beginnen op te raken. De situatie begint echt zorgelijk te worden, want het eiland kampt al maanden met een gebrek aan neerslag en hoge temperaturen. Diverse bronnen zijn al verzilt.

De capaciteit van de reserves is nog maar 24 procent van wat het hoort te zijn. Ter illustratie: in augustus 2013 was de waterreserve nog 42 procent, zo meldt het Directoraat Generaal Water Resources in een verklaring. Ten opzichte van juli is de daling 1 procent, toen was het nog 25 procent.
Over de hele Balearen gezien staat het er iets beter voor want daar is de capacitiet met één procent gedaald in een jaar van 49 naar 48 procent. Voor de eilanden individueel geldt dat Mallorca de grondwaterstanden gehandhaafd zag op 50 procent, gelijk aan de maand augustus 2013 In Menorca is capaciteit van de reserves toegenomen en steeg het van 50 naar 51 procent. Aan het einde van elke maand rapporteert de Algemene Directie van Water Resources aan het Ministerie van Landbouw en Milieu aan de hand van gemeten waterdieptes op verschillende hydrogeologische plaatsen op de Balearen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!