14.6 C
Ibiza Town

Wateroverlast op snelweg bij luchthaven

Moet lezen

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

Ses Salinas

Verandering van weer

wateroverlast-weg-luchthavenDe snelweg naar de luchthaven is gisteren tijdelijk afgesloten wegens wateroverlast. De rijbanen in de richt van de luchthaven stonden geheel onder water. Eén en ander was gevolg van de enorme regenval op Ibiza.

De weg van de snelweg naar het vliegveld, ter hoogte van Sant Jordi, kwam gisteren geheel onder water te staan als gevolg van zware regenval. Om ongeveer 16:30 uur werd de tunnel afgesloten ten gevolge van de grote hoeveelheid water die gisteren viel. Pas na 22.00 werd de weg weer opengesteld voor het verkeer.

De onstabiele weer was ook de oorzaak van het omwaaien van twee 30 meter hoge dennenbomen in Sant Joan op de weg naar Sa Cala de Sant Vicent. De omgewaaide bomen lagen dusdanig over de weg dat het verkeer er niet meer langs kon. De eerste boom storte om 7 uur ter aarde en de tweede rond 8.30 uur. Een schoolbus met kinderen onderweg naar school in Sa Cala Labritja, moest meer dan een half uur wachten voor staatsbosbeheer de boom van de weg had verwijderd. 

Tijdens de laatste nacht regende het op het eiland zo hard, dat er in Sant Josep 44,5 liter water viel per vierkante meter. Vandaag wordt er nog slechter weer voorspeld door het Balearen Meteorological Center. Vanmiddag kan het wederom zeer zwaar regenen en men dient zelfs rekening te houden met plaatsen waar de neerslag kan oplopen tot 100 liter per vierkante meter, goed voor code oranje. In combinatie met windvlagen die kunnen oplopen tot 90 kilometer per uur, weer om binnen te blijven vandaag.

wateroverlast-weg-luchthaven-groot
De snelweg stond geheel blank

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!