Water reservoirs goed gevuld

  • Home
  • Water reservoirs goed gevuld

waterputIBIZA – In tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijkt na metingen dat de waterreservoirs inmiddels van 13% meer water zijn voorzien dan normaal het geval is in deze tijd van het jaar.

Eerder was bekend gemaakt dat de waterreserves niet veel profijt hadden van de enorme hoosbuien, maar nu het overtollige water de reservoirs heeft bereikt blijkt dat er toch aardig wat water is opgeslagen in de waterhoudende lagen onder de grond. Met de stijging zit het niveau op 3% onder dat van augustus 2014 en dat is bijzonder goed te noemen, zeker als je bedenkt dat de periode van droogte eigenlijk al begon in september 2014. In de winter van 2014/2015 is er amper neerslag gevallen.

Als de komende winter de normale neerslag brengt, dan is er aan het begin van het volgende seizoen een ruime reserve opgebouwd. En als alle ontziltingsinstallaties dan ook nog eens in functie zijn en de gigantische lekkages aan het waterleidingnetwerk zijn verholpen dan is het eiland voorlopig weer even uit de zorgen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *