Vueling begint nieuw hotelconcept

  • Home
  • Vueling begint nieuw hotelconcept

Vueling hotelsDe Spaanse vliegmaatschappij Vueling maakte bekend haar krachten te gaan bundelen met Hoteles Catalonia voor de lancering van een nieuw hotelconcept: Vueling by HC hotels. Barcelona krijgt al in het eerste kwartaal van 2013 de primeur. Als alles goed gaat komt het concept vervolgens ook in andere steden, waaronder de belangrijkste bestemmingen van Vueling.

De Vueling by HC hotels worden geheel geëxploiteerd en gemanaged door de Hoteles Catalonia keten. Vueling en Hoteles Catalonia zijn samen verantwoordelijk voor het design, de inrichting en de positionering van het hotel.

Vueling BCN by HC, het eerste hotel in de nieuwe lijn en setting, bevindt zich aan de Gran Vía No. 550 in Barcelona. Het originele Vueling design is zichtbaar in alle ruimtes van het hotel. Zo wanen gasten zich in het restaurant in een vliegtuig, lijkt de ontbijtruimte op een terminal en is de receptie net een incheckbalie met bagagebanden en informatieschermen.

Faciliteiten Vueling Hotels

Naast deze faciliteiten beschikt het hotel over een fitnessruimte en een buitenzwembad met solarium. Het hotel heeft 64 kamers in vier verschillende types: standaard, top class, junior suite en een ruime suite met een privéterras en buitenzwembad. Hoteles Catalonia heeft 13 miljoen euro geïnvesteerd in het project.

Ook vanaf Schiphol

Vueling werd in 2004 opgericht startte oktober 2005 met haar eerste lijndienst tussen Barcelona en Schiphol. Inmiddels vliegt Vueling met een vloot van 59 Airbussen op 76 luchthavens in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Nederland is op dit moment Vueling’s op twee na grootste internationale markt, na Frankrijk en Italië. In Nederland vliegt Vueling deze winter rechtstreeks vanaf Schiphol Amsterdam Airport naar o.a. Barcelona, Alicante en Bilbao.

Hoteles Catalonië

Hoteles Catalonia is één van de grootste hotelketens van Spanje. In totaal heeft de keten 63 hotels, waarvan 7 in het Carabische gebied, één in Brussel en de rest in Spanje. In Barcelona is HC met meer dan 2.500 kamers vertegenwoordigd.

vueling-hotels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *