15 C
Ibiza Town

Vrijstelling verschijningsplicht paspoort

Moet lezen

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Unesco en Ibiza

Verandering van weer

paspoort-mededelingIBIZA – De website nederlandsevereniging.nl stelde tijdens het stakeholdersevent NLopReis op 18 juni jongstleden op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag vragen over de verschijningsplicht bij het afhalen van een paspoort in het buitenland. De minister reageerde inhoudelijk op de vraag.

 Ik (minister) begrijp dat er situaties kunnen zijn waarbij men niet in staat is om persoonlijk een reisdocument aan te vragen en men toch een reisdocument nodig heeft. Deze Nederlanders kunnen van de persoonlijke verschijningsplicht worden vrijgesteld.

In een dergelijk geval moet een schriftelijk verzoek worden ingediend bij de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat-generaal. Het verzoek dient te worden onderbouwd met een originele, recente verklaring van een arts of met een officieel document van een bevoegde (medische) instantie. Hieruit moet blijken dat de aanvrager om fysieke dan wel psychische redenen langdurig niet in staat is persoonlijk te verschijnen.

Ook beschikken de ambassades over mobiele apparatuur waarbij bepaalde groepen Nederlanders (bijvoorbeeld aanvragers met ernstige gezondheidsproblemen) onder voorwaarden kunnen worden bezocht voor de aanvraag van reisdocumenten. 

Er werden meer vragen vragen gesteld en later deze week zal de website de antwoorden op deze vragen publiceren.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!