15.3 C
Ibiza Town

Vrijmibo #3

Moet lezen

cocktail-orgasme
De naam van deze cocktail: orgamse

IBIZA – WEEKEND! En dat is het borreltijd. Vergeet die suffe baan even en denk even niet aan het kloteweer als je in Nederland zit, want het is weekend. En traditioneel luiden we het weekend in met een borrel. Deze week gaan we aan de cocktails.

Wat dacht je bijvoorbeeld van cocktailicious, de website waar het water je al uit de mond loopt als je alleen naar de plaatjes kijkt. Je waant je echt in andere oorden als je deze website bezoekt. Maar ook bij vivalacocktails kunnen ze er wat van. Ze claimen het recept te hebben van 700 cocktails, waaronder zelfs alcoholvrije exemplaren. En als je wilt zien hoe je écht een cocktail moet maken, bekijk dan DEZE video van het 2014 wereldkampioenschap cocktail shaken in Praag.

En als je denkt dat je glazen te groot zijn voor een cocktail, kijk dan maar eens hoe groot ze hem in Cuba konden maken om een record te vestigen. O ja, wist je dat Ad van der Gein, de muzikale leider en componist van Het Cocktail Trio,  donderdag op 92-jarige leeftijd is overleden?  Het Cocktail Trio maakte in de jaren 50, 60 en 70 furore met liedjes als Dierkundeles, Kangoeroe eiland, Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien en Het vlooiencircus. Ook maakte het trio carnavalsplaten als Lief zijn voor elkaar.

Ga je liever voor wat meer exclusief? Vergaap je dan eens aan de vijf duurste cocktails ter wereld. Op cocktailmaking, een Engelse website weten ze tenminste hoe het moet want daar staat het recept van een cocktail met de naam Ibiza. Maar de beste is het niet, dat zegt ranker.com en die kunnen het weten want die houden het allemaal bij. Die zeggen dat de good old margarita nog steeds de nummer één is.

aunt-robertaEn wij, wij gaan voor de sterkste cocktail die we konden vinden. Met de prachtige naam Aunt Roberta. Zelf proeven? Hier is het recept. Prettig weekend.

Aunt Roberta dankt haar naam aan een verhaal uit de late jaren van de 19de eeuw in Alabama. Daar was een vrouw, Roberta en die dochter was van een slavendrijver. Ze verliet in haar tienerjaren het ouderlijk huis en leefde er op los. Eerst als katoenplukster, later als prostituee en uiteindelijk ging ze haar zelf gestookte brouwsels verkopen. Een geheim mengsel met haar eigen gemaakte Gin bijvoorbeeld. Het gerucht ging echter al snel dat het merendeel van haar klanten binnen twee jaar na het drinken van haar brouwsel stierf. Zelf werd ze ook niet oud want op 32 jarige leeftijd ging ze dood en werd ze al snel voor eeuwig beroemd toen één van haar klanten, een wasberen jager genaamd Joe Spratt, zijn eigen versie maakte van haar drankje en het haar naam gaf. De drank werd bijzonder popualair in de vele bars van de staat New York.

Aunt Roberta heeft door de jaren heen veel transformaties gekend, maar de eigenschap is altijd hetzelfde gebleven: bijzonder sterk. Velen zeggen zelfs de allersterkste.

Ingrediënten Aunt Roberta

  • 60 ml. Absint
  • 90 ml. Vodka
  • 30 ml. Brandy
  • 45 ml. Gin
  • 30 ml. Blackberry Likeur

Recept:

  1. Meng alle ingrediënten met gecrushed ijs
  2. Giet het mengsel in een gekoeld glas
  3. Afserveren met een krul van een sinaasappelschil
  4. en genieten maar
Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel