Voorkom veel transpiratie

  • Home
  • Voorkom veel transpiratie

zweten-okselIBIZA – Transpireren is een noodzakelijk kwaad. Als een mens niet transpireert, dan gaat hij dood. Maar hoe voorkom je van die ellendige plekken onder je oksels?

Met de extreme temperaturen op Ibiza lopen we met zijn allen flink te zweten. En niets is vervelender dan natte oksels. Een geheel natuurlijk verschijnsel, maar zeer gênant. En deodorant lijkt wellicht een oplossing, maar dat is het niet. Met deo maskeer je slechts de geur van transpiratie, al beweren de fabrikanten graag anders. Ibizavandaag geeft je een aantal tips:

Eet niet te pittig.

Sterk gekruid eten en voedsel waarin veel knoflook is verwerkt zijn de grote vijand van droge oksels. Van sterk gekruid voedsel ga je transpireren omdat je hersenen een seintje krijgen dat je lichaam oververhit raakt. Afblijven dus.

Vermij het drinken van koffie.

Cafeine is een gigantische trigger voor je lichaam om te gaan zweten. De stof stimuleert het centrale zenuwstelsel die de zweetklieren activeren. Hoe meer cafeïne je tot je neemt, hoe meer je zult gaan zweten. Het is dus veel beter om bijvoorbeeld decaf koffie te nemen of een ijskoffie.

Eet geen zout.

Net zoals met pittig eten, is het ook beter om voedsel te laten staan waar veel zout in zit. Wanneer je grote hoeveelheden zout consumeert, moet je lichaam extra hard werken om het te veel aan zout weg te krijgen. Dit doet je lichaam door te gaan zweten. Doe jezelf daarom een plezier en kies voedsel met een minimale hoeveelheid zout.

Draag katoen of zijden.

Wanneer je besluit om zweterige stoffen te dragen zoals polyester of acryl, dan gebeurt het vanzelf. De stoffen ademen niet en daardoor koelt je lichaam niet af en kan ook het zweet geen kant op.. Kies voor katoenen- of linnen stoffen.

Gebruik een citroenschijfje.

Oma weet raad, en oma weet alles. Ga met een citroenschijfje over je oksels een aantal keer voordat je naar bed gaat. Hierdoor kun je lichaam het goed opnemen en zul je de volgende dag bijna zweet-vrij en fris ruikend de dag door komen!

Weg met dat haar.

Haar is uit, scheren die handel! Oksels, benen, schaamstreek en op je borst. Er kan op deze plekken een ranzige geur ontstaan omdat het transpiratievocht er in blijft plakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *