15.4 C
Ibiza Town

Volgens Rajoy komt er een herstel van de Spaanse economie

Moet lezen

economie-spanjeSpaanse Eerste Minister Mariano Rajoy wil iedereen doen geloven dat de Spaanse economie terug op het juiste spoor zit en dat deze snel weer een groei zal tonen. Volgens kenners zoals Mike Shedlock is dit een illusie.

Vooral de vastgoedmarkt is één groot drama op het Zuid Europese schiereiland. Verder verwacht Shedlock dat Spanje opnieuw een bail-out zal moeten krijgen van de Europese Unie. De feiten staan er momenteel niet al te rooskleurig voor want het aantal nieuwe hypotheken daalde in juni met 42,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Dat is het laagste niveau in tien jaar tijd. Deze daling tekende eind juni voor een daling van 38 maanden op rij. Daarnaast daalde de gemiddelde waarde van een afgesloten hypotheek 9 procent op jaarbasis naar € 97.495.-

Het IMF denkt dat Spanje tegen 2015 opnieuw een groei kan realiseren van 0,3 % en het IMF staat erom bekend om de economische groei altijd te overschatten. Het Spaans herstel wordt verward met een stagnatie met een werkloosheidsgraad van meer dan 25 %, aldus Shedlock.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel