15 C
Ibiza Town

Volgend seizoen geluidszones op Ibiza

Moet lezen

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Verandering van weer

Ses Salinas

geluidskaartDe overheid van Ibiza verzamelt momenteel de resultaten van geluidsmetingen om in het nieuwe seizoen straks geluidszones te realiseren. De metingen zijn zo goed als klaar en medio volgend jaar komen gemeentes met een zone indeling.

De overheid probeert regionale, lokale en Europese regelgeving na te leven en zal volgend jaar het eiland opdelen in zones met verschillende klassen. In een zone aangemerkt als 0 mag absoluut geen lawaai gemaakt worden en zone 2 is een gebied waar een hoge concentratie van toeristen is waar wel meer geluid geproduceerd mag worden. Tot slot zijn er nog zones 3 en 4, waar lokale bestuurders zelf bepalen waar de grens getrokken wordt met betrekking op de productie van geluid. 

De overheid heeft een speciaal bedrijf ingehuurd voor het verrichten van de metingen. Dit bedrijf is in het voorjaar van 2012 al gestart met het registreren van de geluiden in gebieden zoals de ouden haven, rondom de clubs en in gebieden met een hoge concentratie van toeristen zoals San Antonio en playa den Bossa.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!