Vier uur wachten op ambulance

  • Home
  • Vier uur wachten op ambulance
vier-uur-ambulance
De plek van het ongeval. Foto: Toni Escobar.

IBIZA – Een jonge Argentijn van 35 jaar oud is zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval gisteravond op de weg naar Sa Caleta. Het incident gebeurde om 2:45.

De weg naar Sa Caleta loopt van de luchthaven naar Cala Jondal en ter hoogte van kilometerpaal 2.5. De motorrijder vloog van de weg af en werd door de klap van zijn motorfiets geslingerd. Hij kwam terecht in het land, ver van de plek waar hij van de weg af vloog. Door de klap liep hij meerdere breuken in zijn linkerarm op en zijn linkerbeen werd op meerdere plekken verbrijzeld. Het lukte de man om een sms te versturen, maar deze werd pas bijna vier uur later door de nooddiensten ontvangen. Telefoneren lukte niet meer omdat de accu van zijn telefoon leeg was.

Bij de 112 hulpdienst werd in eerste instantie gemeld dat de man leed aan een “traumatische amputatie.” Een ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis Can Misses waar hij meteen geopereerd werd. Er is niet bekend of hij alle lichaamsdelen kan behouden. Het slachtoffer is inmiddels wel stabiel en buiten levensgevaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *