Vier mensen aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs

  • Home
  • Vier mensen aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs

Nog even en dan gaat het toeristenseizoen weer beginnen op Ibiza. Behalve dat alle grote feesten weer van start zullen gaan, betekent dit ook weer veel dronken mensen die toch besluiten dat het een goed idee is om met hun bezopen kop achter het stuur te kruipen. Hoewel je niet kan voorkomen dat toeristen toch de regels overtreden wanneer zij gedronken hebben, wil de politie dit jaar nog strengere controles uitvoeren om het dronken verkeer tegen te gaan.

Afgelopen jaar was het een bijzonder tragisch jaar op de wegen van Ibiza. In 2017 vond het record aantal dodelijke auto-ongelukken plaats, waarvan grotendeels werd veroorzaakt door rijden onder invloed. De gemeente wil er alles aan doen om het aantal verkeersongelukken aankomende zomer te verminderen. Door nu al te beginnen met het uitvoeren van strenge controles en opleggen van hoge sancties, hopen zij dat mensen worden afgeschrikt om te gaan rijden onder invloed.

Tijdens de inspecties van afgelopen week werden 1.126 voertuigen gecontroleerd. Uiteindelijk waren er maar vier bestuurders meegenomen naar het bureau voor rijden onder invloed van drugs en zes bestuurders voor het rijden onder invloed van alcohol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *