Vier 3 koningen in Ibiza

  • Home
  • Vier 3 koningen in Ibiza

 Ibiza – Het Balearen Havenbedrijf zal meevaren met een vlotter tijdens de Drie Koningen Parade in Ibiza, wat plaatsvindt op donderdag 5 januari.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De Balearen Port Authority (APB) zal deelnemen aan de parade van de drie Wijzen uit het Oosten in Ibiza. De koninklijke Majesteiten worden begeleid op een vlotter van de APB-vormige zeilboot.

Met deze boot, zo legt de APB uit, wil het een hulde brengen aan handelaars en zeevaarders die op doorreis in de Middellandse Zee waren in de zestiende en zeventiende eeuw aan boord van vergelijkbare boten.

De boot komt van Palma de Mallorca, waar hij ook deelnam aan de de laatste twee edities van de Rit van de stad. De verwachting is dat de boot een paar jaar in Pitiusas zal blijven. De APB meldt ook dat de wijzen varen en zullen aanleggen in andere havens van Ibiza. U kunt aan boord in de haven van Palma en Alcudia om 18.00 uur; in Mahon om 19.00 uur en in de haven van Savina, Formentera, om 16.30 uur.

Achtergrond drie koningen:

Wat Sinterklaas en kerst in Nederland is, is drie koningen voor de Spanjaarden. Traditiegetrouw vind daar elk jaar het katholieke feest plaats. Voor Spanjaarden bekend als ‘Dia de Reyes’ of ‘Los Reyes Magos’.

Op deze dag wordt gevierd dat drie wijzen een ster zagen oprijzen en dit was voor hen een teken; ze gingen op zoek naar de Koning der Joden, Jezus. Ze volgden de ster, want alleen daardoor zouden ze de weg kunnen vinden die hen zou leiden naar Jezus. Uiteindelijk vonden ze hem in een stal in Bethlehem en later werden de drie wijzen in een Bijbelse tekst genoemd als de koningen. Ben je op Ibiza is het leuk om te kijken naar de Parade die gaat door de straten van het eiland. De parade is te zien in Santa Eulalia, Ibiza-stad, San Antonio en San José.

[/s2If]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *