15 C
Ibiza Town

Verzegeling geluidsapparatuur Ibiza stad

Moet lezen

Verandering van weer

Ses Salinas

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

geluidsoverlastEen controle team van de overheid heeft in samenwerking met de politie geluidsmetingen gedaan vorige week. Dit resulteerde in verzegelingen van geluidsinstallaties.

De inspectie werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van bewoners van Ibiza stad. In totaal werd er bij elf bedrijven een meting verricht. Dit had tot gevolg dat op Talamanca bij twee bedrijven de geluidsapparatuur werd afgesloten en verzegeld en aan de haven van Ibiza werd dit bij nog eens die andere bedrijven ook gedaan. In het havengebied zijn de horeca bedrijven verplicht om een begrenzer te monteren die er voor zorgt dat het geluidsniveau niet boven de 65 decibel komt als er muziek gedraaid wordt. Bij de controle bleek een bedrijf niet een dergelijke voorzorgsmaatregel getroffen te hebben.
Bij de actie werd er meteen naar brandveiligheid gekeken en een aantal bedrijven werd bekeurd voor het ontbreken van een brandblusser in de onderneming.

De samenwerkende diensten constateerden dat er tegen drie van de betrapte bedrijven al een procedure loopt inzake geluidsoverlast. Dit heeft tot gevolg dat voor hen de opgelegde boete tenminste 12.001 euro zal bedragen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!