15.4 C
Ibiza Town

Vervoerskorting inwoners per 1 september

Moet lezen

uittreksel bevolkingsregisterDe regering heeft, via het directoraat-generaal van Volksgezondheid, bepaald dat om korting te kunnen krijgen op het vervoer van- en naar het eiland per boot of vliegtuig, de persoon die aanspraak maakt op de korting een geldig uittreksel van het bevolkingsregister moet kunnen overleggen.

Het uittreksel van het bevolkingsregister (empadronamiento) wordt door de gemeente afgegeven en is zes maanden geldig vanaf de datum van uitgifte. Wie een empadronamiento wil aanvragen kan daarvoor terecht bij de gemeente. Neem daarvoor je NIE mee, samen met het koopcontract van je woning, of als je huurt het huurcontract. In het geval van huur kan het voorkomen dat de verhuurder nog een extra document dient te ondertekenen.

De regering heeft er bovendien bij de vervoersmaatschappijen op aangedrongen hun computersystemen zo aan te passen dat de bewoners ook via de elektronische weg kunnen boeken zodat zij op hun beurt de subsidie van het rijk kunnen ontvangen. Tot die tijd zullen reizigers zelf het uittreksel moeten tonen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel