Versla de hitte

  • Home
  • Versla de hitte

hittegolf-2IBIZA – Zo aan het einde van augustus, maar ook zeker de hele maand september kan het nog goed heet zijn op Ibiza. Maar je kunt je wapenen tegen de warmte.

Ibizavandaag geeft je zeven gouden tips:

Zeven tips om deze warme zomerdagen zo gezond mogelijk door te brengen.

1. Drink voldoende water

Drink 2 liter vocht per dag, ook als je geen dorst hebt. Daarbij is het belangrijk om alcohol te vermijden, want alcohol werkt vochtafdrijvend. Bij voorkeur water drinken.

2. Vermijd inspanning

Vermijd inspanning vooral tussen 12.00 en 16.00 uur want dit zijn de warmste uren van de dag.

3. Blijf uit de hitte

Blijf binnen of in ieder geval in de schaduw tussen 12.00 en 16.00 uur, de warmste uren van de dag.

Bedenk uw hoofd, draag een zonnebril en lichte kleding. Wit stoot hitte af en donkere kleuren nemen juist hitte op.

4. Handoek

Leg af en toe een koele handdoek in uw nek. Af en toe je handen en polsen onder koud stromend water helpt ook. Ook een koud washandje voor je gezicht en hals kan verkoelend werken.

5. Houd je huis koel

Probeer zo min mogelijk zon binnen te laten. Hou de gordijnen dicht en laat ook de ramen gesloten als de zon er op schijnt. Ventileer wel ’s avonds en ’s nachts goed als de zon onder is.

6. Douchen

Neem vooral geen koude douche.. Sterke temperatuurwisselingen bevorderen namelijk uitdroging. Beter is om een lauwe douche te nemen.

7. Lichte maaltijden

Het is verstandig om meerder lichte maaltijden per dag te nuttigen. Door zware maaltijden stijgt je lichaamstempratuur omdat je lichaam het eten moet verteren. Wanneer je lichaamstemperatuur te veel stijgt, kun je last krijgen van een zonnesteek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *