Verliefd op Ibiza in Dalt Vila

  • Home
  • Verliefd op Ibiza in Dalt Vila

Hoewel ik niet in sprookjes geloof, heeft het oude gedeelte van Ibiza stad toch echt iets magisch. Zodra je je binnen de muren van het fort begeeft, voelt het alsof je weer duizend jaar terug gaat in de tijd. En zo ziet het er ook uit, ongerept en ongeroerd, alsof de VIP cultuur van Ibiza dit oude dorpje bovenaan Ibiza stad niet heeft bereikt. Nauwe straatjes, keien stenen, een indrukwekkende poort en overal muzikanten op straat. Als je nog niet verliefd was op je partner, nou dan wordt je het hier wel.

 

Ook hoef je niet bang te zijn honger te lijden wanneer je een avondje de tijd neemt om Dalt Vila te ontdekken. Overal nodigen de schattige restaurantjes, met pittoresk tafeltjes op straat, je uit om bij hen te komen dineren, en het beste te proeven wat de mediterrane keuken te bieden heeft. Of je nou kiest voor truffel tagliatelle, of een stuk entrecote met een groot glas rode wijn, met zo’n prachtig decor en indrukwekkende architectuur om je heen zal het sowieso goed smaken. Terwijl de lucht wordt verlicht door sprankelende sterren, en je je maaltijd wegspoelt met een shotje Hierbas, lijken de dagelijkse zorgen hier even heel ver weg.

 

Neem na je diner nog even de tijd om via de schattige straatjes helemaal omhoog te lopen, om uiteindelijk op een pleintje te komen waarbij je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over Ibiza stad. (Om gênante taferelen te voorkomen, is heteen aanrader om makkelijke schoenen aan te trekken. Wees dus slim en trek geen stiletto hakken aan. Want omhoog lopen gaat nog wel, maar om op heels naar beneden te lopen, helemaal na een fles wijn, is een behoorlijke challenge.)

 

Elke keer weer wanneer ik door Dalt Vila loop weet ik weer waarom ik ooit zo verliefd geworden ben op Ibiza. Dat werd ik niet door de sterren DJ’s op het eiland, de VIP tafels op Ushuaïa, of door de oneindige hoeveelheid champagne en kreeft die er geschonken en geserveerd wordt in Lio. Dat werd ik door het magische gevoel dat, elke keer weer, teweeg wordt gebracht wanneer ik over de prachtige poort het oude centrum in loop. Het stukje Ibiza, waarvoor ik elke zomer weer terug naar het eiland zal komen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *