Veilige vakantie #3

  • Home
  • Veilige vakantie #3

Vakantie villa IbizaIBIZA – Ibizavandaag heet jullie straks van harte welkom als je naar Ibiza op vakantie komt. En om je droomvakantie niet in een nachtmerrie te laten eindigen, geven wij je de komende weken iedere dinsdag tips die bijdragen aan een veilige vakantie. Vandaag dus deel #3.

Als je op Ibiza verblijft in een resort of bij een hotel, dan is de kans zeer groot dat er bij het zwembad toezicht is. En is er geen professionele toezicht, dan houden andere gasten wel een oogje in het zeil Maar als je een villa hebt gehuurd, dan heb jij als ouder van kinderen de taak om toezicht te houden. Een ongeluk in- of bij het zwembad zit in een klein hoekje. Laat kinderen nooit alleen zwemmen in elk geval. Spreek met volwassenen af wie er toezicht houdt op de spelende kinderen en laat ze, zeker wanneer ze nog niet kunnen zwemmen, altijd gebruik maken van hulpmiddelen als ze het water ingaan.

Vertel je kinderen ook dat ze van de deksels van de skimmers af moeten blijven. Deze deksel zijn er voor het onderhoud aan het zwembad en bevatten meestal chloortabletten. Niet echt een fijn product om je kinderen mee in aanraking te laten komen.

Als je een villa huurt bij een verhuurder die een toeristenlicentie heeft, dan kan je ervan op aan dat er in de villa een verbandtrommel aanwezig is en dat er ook een lijstje aanwezig is met de belangrijkste telefoonnummers. Controleer dit zodra je aankomt, want als er iets gebeurt en je hebt dit niet gedaan, dan is het te laat met alle gevolgen van dien. Is er geen verbandtrommel aanwezig, koop deze dan bij de apotheek of in de supermarkt. Let wel op de houdbaarheidsdatum, want zeker de kleinere supermarkten letten hier niet altijd op. En brandzalf wat ver over de datum is zal echt niet meer werkzaam zijn. Apothekers hebben goede verbandtrommels die wel altijd een juiste tht datum hebben.
De belangrijkste telefoonnummers staan op de voorzijde van Ibizavandaag. Print deze pagina uit en plak hem op de koelkast. Dan weet iedereen waar de lijst is en heb je meteen de belangrijkste telefoonnummers bij de hand als er iets gebeurt.

Uiteraard wensen we je een fijne vakantie toe op Ibiza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *