Veerdiensten belachelijk duur

  • Home
  • Veerdiensten belachelijk duur

meer-veerdienstenPITIUSAS – De tarieven voor overtochten naar Ibiza en Formentera zijn de hoogste van heel Spanje en Italië. Dit blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel.

De inwoners van de Balearen, vooral die van Formentera, betalen per afgelegde zeemijl tot wel het dubbele in vergelijk met bewoners van Mallorca, Menorca, de Canarische Eilanden en Sicilië en Sardinië (Italië). In sommige gevallen wordt er zelfs bijna drie keer zoveel betaald. “Hoe kleiner het eiland, hoe hoger de kosten van het vervoer van passagiers”, zegt het rapport, wat is overgedragen aan de Consell die verantwoordelijk is voor onderhandelingen met de maatschappijen. Ook moet de speciale regeling voor eilandbewoners (REB) wellicht herzien worden.

Zoals gepubliceerd in het rapport, is de “meest verrassende” de verbinding met Denia, de haven op het vaste land van Spanje die het dichts bij de eilanden ligt. Volgens het rapport kost een overtocht voor twee personen met auto € 1,6 per kilometer voor de reis naar Denia vanaf Ibiza, terwijl dezelfde reis vanaf Palma slechts € 0,74 kost, bijna 54% minder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *