Veel Spanjaarden werken zwart

  • Home
  • Veel Spanjaarden werken zwart

zwartwerkenMADRID – Onderzoekt heeft uitgewezen dat 20 procent van de Spanjaarden wel eens zwart werk doet. Zowel mensen met een baan als werklozen laten zich verleiden.

De helft Spanjaarden die werkzoekend zijn, staan open voor een klus of een baan waarbij er zwart betaald wordt. De resultaten zijn afkomstig uit een onderzoek gedaan door Infojobs ESADE, leert inspanje ons. Uit het onderzoek is gebleken dat zwartwerken zowel onder werkzoekenden als mensen die al ergens in dienst zijn regelmatig voorkomt. Zo werkt 20 procent (één op de vijf) werklozen wel eens zwart tegen tien procent (één op de tien) mensen met een baan.

Bijna een kwart van de inkomsten van de ondervraagden bleek zwart uitbetaald te zijn en dus niet te worden opgegeven aan de belastingdienst of uitkerende instantie. Meer dan de helft van de zwartwerkers zei dat het bedrijf waarvoor ze werkten ze geen andere keus liet.

Veel Spanjaarden die al een baan hebben zien een zwarte klus als een welkom extraatje. De lonen in Spanje zijn een stuk lager dan bijvoorbeeld in Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *