15.3 C
Ibiza Town

Veel Nederlanders

Moet lezen

aankomsten-luchthavenIBIZA – Het aantal Britten wat Ibiza tot nog toe heeft bezocht dit jaar is gestegen met 1,7 procent. Op de peildatum 30 september blijkt dat alle nationaliteiten in aantal toenamen, behalve de Russen.

Toch bestond er de indruk bij hoteliers, autoverhuurders en andere branches in de toeristenindustrie dat het aantal Britten flink was toegenomen het afgelopen jaar. Maar de cijfers tonen dus slechts een kleine stijging. Uit de tellingen op de luchthaven blijkt dat het aantal toeristen uit Engeland steeg van 732.573 naar 745.197. En hoewel de Britten nog steeds de grootste groep toeristen vertegenwoordigen, zijn het toch ook steeds meer Spanjaarden die naar het eiland komen vanaf het vaste land. De stijging in deze groep bleek 6,1 procent.

Maar de grootste stijging werd genoteerd bij de Nederlanders want nu blijkt uit de cijfers dat er 18,6 procent meer Nederlanders naar Ibiza op vakantie kwamen dan dat het geval was in 2013. De Duitsers zijn ook nog steeds in opkomst en lieten een stijging van 12,8 procent noteren.

Gedrurende de eerste negen maanden van 2014 werd Ibiza bezocht door 2.783.667 toeristen, waar dat er vorig jaar nog 2.572.590 waren; een stijging van 8,2 procent.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel