Valse biljetten van 50 euro

  • Home
  • Valse biljetten van 50 euro

50-euro-valsIBIZA – Diverse bronnen melden dat er op Ibiza valse biljetten van 50 euro circuleren. De biljetten worden vooral in de horeca uitgegeven.

Omdat de biljetten zelden als wisselgeld worden uitgegeven aan de toeristen zijn het vooral de horecaondernemers die er de dupe van zijn. Veel kleinere ondernemers controleren de biljetten niet of nauwelijks en worden er pas mee geconfronteerd als een ander, of de bank, ontdekt dat ze niet echt zijn.

Eurobiljetten van 50 euro kan je controleren op onder andere de volgende echtheidskenmerken:
•    Watermerk
Als je een eurobiljet tegen het licht houdt, wordt het watermerk zichtbaar. Dit watermerk laat een afbeelding en de waarde van het biljet in cijfers zien.
•    Veiligheidsdraad
In het papier van elk eurobiljet zit een donkere verticale draad. Als je het biljet tegen het licht houdt, zie je deze draad aan de linkerkant van de voorkant van het bankbiljet. In de draad zie je het woord euro en de waarde van het biljet in cijfers.
•    Zegelvormig folie met hologram?
Als je het biljet schuin houdt, zie je een afbeelding en de waarde van het bankbiljet in cijfers in een zegelvormig hologram, rechts aan de voorkant.
•    Optisch variabele inkt
Als je het bankbiljet in het licht heen en weer beweegt, zie je rechtsonder aan de achterkant dat de kleur van de waardecijfers verandert van paars naar olijfgroen of bruin. De kleurverandering komt door een speciale inkt en is afhankelijk van de lichtval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *