Vakantie Spanje populair

  • Home
  • Vakantie Spanje populair

toeristen-strand-bora-boratoeristenHOOFDDORP – Na Turkije zijn Spanje en Griekenland de meest gekozen vakantiebestemmingen voor de komende zomer. Dat zegt D-reizen na een onderzoek onder 2.000 klanten.

Toen er werd gevraagd naar de komende vakantieplannen zei 18 procent te zullen kiezen voor een vakantie in Turkije, 17 procent gaf aan naar Spanje te gaan en Griekenland volgde op de voet met 16 procent. Bijna 25 procent gaf aan de vakantie voor 2015 al in januari te zullen gaan boeken. Ook een kwart zegt te wachten tot het voorjaar voor ze een keuze maken.

Naast de bestemmingen in Europa kan Egypte zich weer verheugen op een toenemende belangstelling met 13% van de respondenten die denkt zijn vakantie daar door te zullen brengen. Frankrijk is minder populair met 4%. 20% van de Nederlanders kiest voor een zomervakantie op hetzelfde adres als vorig jaar. 30% kiest wel voor hetzelfde land, maar gaat naar een andere locatie. Ruim de helft zal naar een ander land vertrekken dan een jaar geleden. 25% van de ondervraagden zou voor Nederland kiezen als er maar zekerheid zou zijn over mooi weer.

Ongeveer de helft van de ondervraagden (53%) stelt dat zij hetzelfde vakantiebudget hebben gereserveerd als het jaar daarvoor. Vijftien procent van de onderzochte Nederlanders denkt méér te gaan uitgeven.

In het overgrote deel van de gezinnen is de vrouw de beslissende factor, als het gaat om het boeken en de keuze van de vakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *