Used and Abused bij Ushuaïa

  • Home
  • Used and Abused bij Ushuaïa

abusedToen in 2011 het Ushuaïa hotel geopend werd, had werkelijk niemand kunnen denken dat er ooit events zouden komen waar techno muziek de boventoon zou voeren. De eyecatcher van de club was destijds Swedish House Mafia met de daarbij behorende sound en die stond heel ver af van techno.

Inmiddels is techno één van de populairste stromingen binnen de dance muziek en op Ibiza. En de tijd dat deze muziek slechts gewaardeerd werd door vage types die slonzig gekleed op stap gingen hebben we dan ook al ver achter ons gelaten. Loco Dice, de held van het terras van Amnesia op Cocoon, was de eerste grote techno DJ die het aandurfde om zijn eigen feest te hosten bij Ushuaia Club – welkom bij Used & Abused elke donderdag.

Gebruikt & Misbruikt bij Ushuaia

Op 25 juli stond er een dijk van een line-up: Loco Dice, Davide Squillace, Timo Maas en DJ Tennis. Het feest begon om 16:00 en brachten we de eerste paar uur door in Ushuaia beach, genietend in de middagzon en een fijne opwarmer voor we onszelf in het feestgewoel gingen storten. De afstand was kort van ligbed naar dansvloer… De meeste middag feesten in Ibiza worden aanzienlijk drukker direct na zonsondergang, en Used and Abused is daarop zeker geen uitzondering. Na zonsondergang was Ushuaia Club vrij snel goed vol: het gebied voor het podium was tot de rand gevuld, de flanken en de achterzijde boden alleen een beetje vrije ruimte voor degenen die even uit de menigte wilden ontsnappen. En de VIP-ruimte bezetting bewees eens te meer dat techno niet meer thuishoort in bezwete kelders of op grote festivals, het is zeker in de mode.

Gebruikt & Misbruikt bij Ushuaia
Gebruikt & Misbruikt bij Ushuaia

Het fijne van publiek wat voor techno muziek gaat, is dat ze niet de hele avond aan de wandel zijn, maar lekker op de dansvloer blijven en genietend van de muziek dansen. Het enige nadeel hiervan is dat je wat minder contact hebt met andere bezoekers dan op een ander feest. Maar het ging ons om de muziek en die was subliem. De bassen leken de balkons van de naast de club gelegen Ushuaïa tower af te blazen. Door de bouw en de ligging van de club komt het dikke geluid van alle kanten op je af. We hebben veel sets gehoord van Loco Dice, Timo Maas en Davide Squillace in Ibiza, maar deze keer waren de sets wat onwerkelijk in een ongebruikelijke setting en toch wat ander publiek. Zeker niet onaardig.

Gebruikt & Misbruikt bij Ushuaia
Gebruikt & Misbruikt bij Ushuaia

“Elke week wordt dit feest steeds sterker en sterker” – deze zin is eigenlijk een marketing cliche, maar in het geval van Used and Abused is dat helemaal waar. We bezochten het feest een paar weken geleden en waren getuige van deze supersnelle ontwikkeling. Na een start op 6 juni, in het voorseizoen, wordt het evenement merkbaar steeds drukker en dat terwijl de echte klappers ons nog te wachten staan: op 15 augustus zullen DJ Sneak en Loco Dice extra lange sets draaien, 5 september draait Jamie Jones, 12 september grandmaster Carl Cox, 19 september Richie Hawtin.

Gebruikt & Misbruikt bij Ushuaia
Gebruikt & Misbruikt bij Ushuaia

Met dank aan:

essentialibiza-logo

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *