Urdangarin voor de rechter

  • Home
  • Urdangarin voor de rechter

urdangarin-lolEen spannende dag voor het Spaanse koningshuis vandaag. De schoonzoon van de koning, Iñaki Urdangarin, moet vandaag namelijk verklaringen afleggen voor de rechter. Hij is verdachte in een corruptiezaak, waarin ook zijn vrouw prinses Cristina nu genoemd wordt. Het schandaal wordt alsmaar groter.

Urdangarin stond als oud-profhandballer jarenlang aan het hoofd van een stichting die sportevenementen steunt en organiseert. Hij zou in die tijd miljoenen aan gemeenschapsgeld hebben weggesluisd op eigen rekeningen. Vorige week is de zaak weer flink opgelaaid, nadat de zakenpartner van Urdangarin een boekje opendeed in de rechtbank. Hij overhandigde documenten waaruit zou blijken dat niet alleen Urdangarin zelf, maar ook de prinses wist van de fraude. Zij was directielid en via haar adviseur zou ze een bepalende rol hebben gespeeld. Ook de koning zou hebben geweten van de fraude.

Om 9.30 uur moet Urdangarin zich melden bij de rechtbank van Palma, op het eiland Mallorca. Als bewezen wordt dat hij gefraudeerd heeft kan hij vier jaar cel krijgen. Ook prinses Cristina is als dochter van de koning niet onschendbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *