Uitgaven toeristen flink gestegen

  • Home
  • Uitgaven toeristen flink gestegen

eurosIBIZA/FORMENTERA – De portemonnees van de toeristen die Ibiza bezoeken tijdens hun vakantie zitten steeds voller. Het gemiddelde bedrag wat zij besteedden is met 30 procent gestegen.

Meer dan 2,4 miljoen toeristen kwamen er vorig jaar naar Ibiza en Formentera en die brachten met zijn allen € 2.330.500.000.- (€ 432.600.000.- was afkomstig van de Spanjaarden zelf en de buitenlanders waren goed voor € 1.897.800.000.-), waarvan € 850.700.000.- werd gebruikt als besteding in winkels en restaurant, zo blijkt uit de cijfers die het Balearen Instituut voor de Statistiek (Ibestat) via het VVV publiceerde.

In de afgelopen drie jaar is er een stijging waargenomen van 30,8 procent op de Balearen en met name het afgelopen jaar is het explosief gegroeid. Op Mallorca werd er zelfs 53% meer uitgegeven. Alleen op Mallorca werd er minder met geld gesmeten door de toeristen want daar daalden de uitgaven met 2,46 procent. Toch werd er ook op Menorca toch nog € 236.300.000.- kapotgeslagen.

Voor het geval je geen rekenmachine bij de hand hebt: iedere toerist die op het eiland komt maakt gemiddeld € 971.- op volgens de officiële telling. Het is echter algemeen bekend dat dit bedrag veel hoger is om dat lang niet al het geld langs de teller van de statistische bureaus komt. De halve villa verhuur geschiedt zwart, maar ook verdwijnen er grote kapitalen zwart geld in de clubs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *