Tweede dag van overlast door stortregens

  • Home
  • Tweede dag van overlast door stortregens

wateroverlast-11-09-2013Gisteren stond de dag geheel in het teken van overlast door stortregens op Ibiza. Tunnels liepen vol en straten stonden blank. Lokaal viel er 24 liter per vierkante meter in 50 minuten.

De regenbuien op het eiland zijn niet gebruikelijk in de maand september. Normaal valt er dan zo af en toe een bui en is er een klap onweer. Dit jaar heeft Ibiza echter te kampen met overdadig veel regen. De laatste twee dagen zorgde dat voor flinke overlast. Bij Puig den Valls poogde een bestuurder van een SUV om door een ondergelopen tunnel te rijden, maar kwam halfverwege tot stilstand. De SUV stond tot aan het dak in het water.

In de wijk Tratet van Ibiza liepen de straten al snel vol en de riolering kon de grote hoeveelheden neerslag niet meer aan. Het gevolg was veel ondergelopen huizen en winkels waar bewoners en ondernemers hun handen vol aan handen uiteraard.

Ook de tunnel in de snelweg richting de luchthaven moest het weer eens ontgelden. Bij grote hoeveelheden neerslag lijkt het standaard te worden dat deze tunnel, op het diepste punt van het eiland, blank komt te staan. De tunnel werd enige uren afgesloten voor het verkeer, wat werd omgeleid via de secundaire weg door San Jordi.

Na twee dagen wateroverlast lijkt het iets rustiger te worden en zijn alle weer-waarschuwingen inmiddels ingetrokken door AEMET, de nationale meteorologische dienst van Spanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *