Twee Nederlandse jongens gearresteerd voor het smokkelen van 15 kilo MDMA naar Ibiza

  • Home
  • Twee Nederlandse jongens gearresteerd voor het smokkelen van 15 kilo MDMA naar Ibiza

Twee Nederlandse jongens zijn gisteren in Dénia gearresteerd wegens het smokkelen van 15 kilo aan MDMA kristallen. Het Spaanse Vissersdorpje ligt aan de Costa van Spanje, recht tegenover Ibiza, en de Guardia Civil meent dat de drugs bedoeld was voor verkoop op Ibiza. Het gaat hierbij om een hoeveelheid van 15 kilo kristallen, dat bij aankomst op Ibiza in anderhalf miljoen doseringen zou worden verkocht, en de jongens meer dan 400.000 euro zou opleveren.

De jongens zijn allebei van 25-jarige leeftijd en hadden de kristallen verstopt in hun auto, waarmee ze op een veerboot vanuit Denia naar Ibiza wilde reizen. De drugs waren verstopt in een geheim compartiment van de auto, wat alleen elektrisch geopend kon worden.

Toezichthouders vonden de twee Nederlandse jongens in de gezinsauto verdacht, en de Guardia Civil van Alicante werd ingeschakeld. Al snel werd de vloer in de kofferbak gedemonteerd en ontdekten de agenten het afgesloten compartiment.

Volgens bronnen van de Guardia Civil is dit tot nog toe één van de grootste drugs verzendingen naar Ibiza die dit jaar is onderschept. De jongens worden op dit moment op het bureau in Alicante vastgehouden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *