Twee mannen aangehouden met een kilo methamfetamine

  • Home
  • Twee mannen aangehouden met een kilo methamfetamine

douane-luchthavenDe Guardia Civil heeft twee mannen aangehouden op de luchthaven die probeerden een kilo methamfetamine te smokkelen naar Nederland. Eé van de arrestanten is 70 jaar.

De twee, beiden van Argentijnse afkomst, één van 52 en één van 70 (!) jaar oud worden verdacht van het smokkelen van de gevaarlijke drugs. Bij een douane controle bleek dat één van de verdachten een vreemde bobbel in zijn broek had. De controleurs namen de man mee naar een onderzoeksruimte voor een nadere inspectie en troffen een pakket aan met bijna een halve kilo wit poeder. Meteen werd er gekeken of de man alleen vloog en dat bleek niet het geval. Net voor de start kon zijn reisgenoot van de vlucht gehaald worden en ook hij bleek in bezit van dezelfde hoeveelheid wit poeder.

€ 10.000 in contanten
in de gebouwen van de luchthaven woog de Guardia Civil de metamfetamine: in totaal hadden de smokkelaars 976 gram bij zich, 512 gram voor de ene en 464 gram voor de ander. Daarnaast werd er ook nog eens bijna € 10.000 aan contanten aangetroffen bij het tweetal, alles in briefjes van 50 en 100 euro, een tablet computer, drie mobiele telefoons en twee usb sticks met mogelijk meer informatie over de smokkel.

Methamfetamine (deoxyephedrine) is een krachtige psychostimulantia die in de Tweede Wereldoorlog populair werd. Veel soldaten vochten op de fronten nadat ze eerste deze drugs tot zich genomen hadden. Methamfetamine heeft hetzelfde effect als speed (amfetamine), maar dan vele malen sterker.

Op Ibiza werd tot dusver weinig tot geen Methamfetamine gebruikt. Hier bleef het beperkt tot MDMA, GHB, LSD en cocaïne. Deze zomer is het echter een stuk populairder geworden en tot gevolg gehad dat er dodelijke slachtoffers te betreuren waren waarbij mogelijk Methamfetamine één van de oorzaken was. Bij een aantal autopsies is de stof aangetroffen.

methamfetamine-in-beslag
De in beslag genomen goederen. Foto: Policia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *