Twee 17-jarige meiden gewond geraakt tijdens zoektocht naar ‘Atlantis’

  • Home
  • Twee 17-jarige meiden gewond geraakt tijdens zoektocht naar ‘Atlantis’

Gister middag kregen twee 17-jarige meisjes de schrik van hun leven toen ze plots bij het Pedrera Cala d’Hort naar beneden vielen. Dit is het stukje in de rotsen van de kust, een gebied wat ook wel bekend staat als Atlantis, behorend tot de gemeente Sant Josep.

Atlantis is een van de meest prachtige geheimen van Ibiza. Het is een rotsachtig gedeelte aan de kust bij Cala d’Hort, met allemaal bassins in een spectaculaire omgeving dat veel mensen met eigen ogen willen zien. Maar de hike tocht naar Atlantis is nogal zwaar en ook gevaarlijk vanwege de veel loszittende stenen en rotsen. Twee wandelaars die gisteren de tocht maakten zijn gewond geraakt tijdens hun zoektocht naar Atlantis.

De nooddiensten moesten een reddingsactie via zee uitvoeren. Duikers en brandweerlieden hebben de meisjes via een boot naar de haven van Ibiza gebracht, waar zij vervolgens met de ambulance naar het Can Misses ziekenhuis werden vervoerd. De meiden hebben onwijs geluk gehad dat de zee rustig was en de reddingsactie toe liet, want om de meiden via land te helpen had veel langer geduurd en is bovendien gevaarlijker.

De twee tieners verblijven gelukkig niet in kritieke toestand, en hebben alleen breuken aan de val overgehouden. Dus, mocht je zelf een keer Atlantis opzoeken, zorg dan in ieder geval dat je nooit alleen gaat hiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *